COVID-19 Rajoitukset MyyrSquashissa

COVID-19 Rajoitukset MyyrSquashissa

 • Artikkelin kirjoittaja:
 • Artikkelin kategoria:Blogi
 • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Terve!

See translation about the new instruction at the bottom of the blogpost.

Kaikki saattoivat jo huomata viime perjantaina, että PK-seudulle tuli uusia suosituksia ja rajoituksia jotka vaikuttavat huomattavasti squashin harrastamiseen. Tämän sähköpostin liitteenä kyseiset rajoitukset PDF-tiedostossa, ja se on nyt myös kaikkien saatavilla.

Squash ei suoraan lukeudu rajoitusten piiriin Vantaan Kaupungin (ja oman) tulkintamme mukaan, mutta teemme nyt silti aika kovia toimenpiteitä harjoitusten turvallisuuden takaamiseksi. Seuraavat ohjeet ja rajoitukset ovat voimassa niin pitkään kuin kyseinen PK-seudun nykymuotoiset rajoitukset pysyvät voimassa myös. Alustavasti on tiedotettu, että tilanne pysyy tällaisena ainakin kolmen viikon ajan.

Tässä muutokset nykyiseen harjoitteluun siis:

 • Harjoitusvuorojen rajaaminen samanaikaisesti maksimissaan kuudelle pelaajalle ja kenttäkohtaisesti 2 per kenttä.
  • Kaikkien rajoitusten tavoitteena on vähentää ihmisten välistä altistumismahdollisuutta, ja sen takia ryhmäkoko pienennetään pienimpään mahdolliseen squashin pelaamisen kannalta. Myyrmäessä on kolme kenttää ja nyt vedetään homma minimaaliseksi ja kentille korkeintään 6 ihmistä samanaikaisesti eli kaksi per kenttä. Toivomme myös että pelaajat eivät vaihtele vastustajiaan kesken harjoituksen.
  • Jokaiselle omat ajat kahdenkeskeiselle pelaamiselle nyt mahdollista. Laitamme Nimenhuutoon varausmahdollisuudet (salasana Luukakselta tai Mikalta), että jokainen pelaaja voi varata seuran vuorojen puitteissa itselleen yhden kentän ja peliparin siihen, jotta voitte kahdestaan jatkaa pelaamista kentillä. Vuorot ovat pääsääntöisesti tunnin mittaisia ja yhdelle vuorolle vain se kaksi pelaajaa. Jos on maksanut yhdestä viikoittaisesta treenivuorosta niin voi varata yhden tunnin per viikko. Jos maksanut kahdesta niin voi varata kaksi vuoroa. Mikäli vuorot loppuvat tältä viikolta kesken niin saa etusijan seuraavan viikon vuoroihin ilmoittamalla Mika Virolaiselle viromika@saunalahti.com
  • Tämä ohjeistus ei koske yksityisiä vuoroja joita on varattu seuran kautta.
 • Junioriharjoitukset jatkuvat normaalisti
  • Kaikki kaupungit asettamat rajoitukset koskivat vain yli 20-vuotiaiden harrastamista, ja seura jakaa tämän kannan erittäin vahvasti. Lasten urheilun puute on jo ollut aikaisemmin tapetilla, ja MyyrSquash katsoo erittäin tärkeäksi että junioriosasto pystyy jatkamaan turvallisesti harjoittelua ja liikkumista myös pandemia-aikana.
  • Junioriharjoituksissa on nyt tästä lähtien maksimissaan kaksi valmentajaa paikalla yhtä aikaa. Meidän neljän hengen valmentajapoolista käytetään nyt maksimissaan kahta valkkua yhtäaikaisesti valmennuksessa, jotta aikuisten välinen toiminta saataisiin vedettyä minimaaliseksi.
 • Seuran lainamailojen käyttöön rajoituksia
  • Vallitsevassa tilanteessa emme näe tarkoituksen mukaisena, että pelaajat vaihtelisivat ja kokeilisivat mailoja ristiin rastiin. Emme pysty edes perusteellisella desinfioinnilla takaamaan, että mailoista ei tulisi altistumisriskiä seuraavalle käyttäjälle. 
  • Muutamalla vastikään aloittaneella juniorilla ei ole vielä omaa mailaa. Lainaamme heille dedikoidun mailan rajoitusten ajaksi. Racquet Fellows (Variston Tenniskeskuksella) myös avittaa tässä, ja nyt heidän mailavalikoimansa MyyrSquashin jäsenille -20% tarjouksessa.

Koemme että näillä rajoituksilla voimme jatkaa harjoittelua toistaiseksi. Aikaisemmin mainittu lasten urheiluvaje ei oikeastaan koske pelkästään junioreita, vaan tällä hetkellä koko väestöllä on todella raivokasta puutetta urheilusta. Tämä vaikuttaa aivan varmasti myös henkisellä tasolla, joten pyrimme jatkamaan toimintaa mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman turvallisesti, jotta seuran jäsenet voisivat jatkaa liikkumistaan. Allekirjoittanut ainakin kokee varsinkin squashin sen verran integraaliksi osaksi hyvinvointiaan, että toivon kaikkien ottavan nyt rajoitukset ja suositukset tosissaan jotta voimme jatkaa edes tällä mallilla harjoittelua. Kevään tilanne, että kaikki urheilu laitettiin säppiin on pahin mahdollinen tilanne, jota emme haluaisi nähdä uudestaan.

Eli ilmoitukset nimenhuutoon osallistumisista ja katsokaa sieltä tarkkaan ajat ja mikä kenttä kyseessä kun olette tulossa pelaamaan!

Same recapped in english:

Hey! As you might have noticed, new regulations and instructions were given to Vantaa, Helsinki and Espoo last friday. These regulations define greatly how we can organize squash in Myyrmäki in the upcoming weeks, so please read and follow the following guidelines to your best capability!

 • Only 6 people to the courts simultaneously – 2 per court and no shifting between pairs
  • The goal of all these regulations is to make people interact with one another less. We already some time ago capped the amount of people at the courts down to 10, but now we have to go a bit further and make it two per court.
  • All players can “book” their private sessions with another player within MyyrSquash times from Nimenhuuto (password from Luukas or Mika). 2 players per court and only play with one person. No changing of pairs in between matches etc.
 • Junior practices will continue as planned
  • All of the regulations set by Vantaa were aimed towards adults, and kids are allowed to keep on playing normally. We think this is VERY IMPORTANT since kids especially need the activity during these times.
  • Only two coaches at the same time at practises.
 • MyyrSquash rackets will not be available for lending as of son
  • Since we can’t make sure that our rackets are fully disinfected after each use, we have chosen to not lend out rackets for the time being.
  • Those who don’t have their own rackets can choose one racket for long term lending. Our partners at Racquet Fellows (at Varisto’s Tenniscenter) are also offering their rackets at 20% discount until the on of 2020 for MyyrSquash members to ease the situation. Thanks to them as well!

There is a huge need for sports even amidst this pandemic, and we think that giving people the opportunity to continue playing safe is very important. Please take these rules and guidelines into consideration when coming to the courts!

Cheers!

Stay safe ja niin edes päin!

-Luukas & MyyrSquashin hallitus

Vastaa