You are currently viewing Onko Squash Korkean Riskin Laji? Ei välttämättä!
Lue lisää: https://www.myyrsquash.fi/onko-squash-korkean-riskin-laji-ei-valttamatta/

Onko Squash Korkean Riskin Laji? Ei välttämättä!

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Suomen valtiovalta tiedotti tällä ja viime viikolla, että lajeja tullaan laittamaan erilaisiin kategorioihin sen perusteella millaisia tartuntariskejä lajin harjoittaminen kantaa sisällään. Joukkuelajit ja aikuisliikunta joutuvat varmasti erityissyyniin, mutta monella squashpelaajalla on varmasti mielessä että mitä squashille käy? 

Riskienhallintaa ja vastuullisuutta 

Squash on yksilölaji, jota harrastetaan toisen pelaajan kanssa tai ryhmässä. Lajin luonteesta johtuen on miltein mahdotonta olla pitämättä kahdenkeskeisessä pelissä altistumisriskiä nollassa, sillä pienessä suljetussa tilassa juokseminen on taattu tapa vaihtaa pisaroita kaverin kanssa. Mutta jos rajoitat kontaktit vain muutaman ihmisen välille ja onnistut välttämään kaikki yli 10 “joukkokohtaamiset” olet jo huomattavasti turvallisemmilla vesillä. 

MyyrSquash asettaa nyt pandemian leviämis- ja kiihtymisvaiheiden (vai mitkä olivatkaan viralliset termit) ajaksi nyt pelaajakaton jokaiselle harjoitukselle. Jokaisen harjoituksen maksimimäärä on nyt siis virallisesti 10 henkeä. Onneksemme teimme jo kauden alussa peliliikkeitä ja jaoimme peliaikoja pidemmälle aikavälille, joten tämän ei pitäisi muuttaa hirveästi kenenkään treenaamista tällä hetkellä. 

Seurataksemme pelaajaliikennettä painotamme, että jokainen harjoitus johon olet tulossa tulee merkata nimenhuutoon. Tämä mahdollistaa myös sen, että tiedämme kenen kanssa pelaajat ovat olleet tekemisissä ja voimme jakaa tietoa mahdollisessa altistumistilanteessa tehokkaasti eteenpäin. Nimenhuutoon asetetaan nyt myös automaattinen raja, että yhteen harjoitukseen ei voi ilmoittautua kymmentä pelaajaa enempää kerralla. 

On siis jokaisen pelaajan vastuulla ilmoittautua hyvissä ajoin harjoituksiin! Nopeat syö hitaat periaatteella mennään. 

Desinfiointi ja siisteys 

On sanomattakin selvää, että squashissa perinteisesti on kätelty vastapelaajaa otteluiden jälkeen mutta se on nyt tauolla toistaiseksi. Jos ihan välttämättä haluaa kiittää sitä toista pelaajaa niin nyökkäys tai mailojen kalistelu riittäköön. 

Seuran tarjoamat lainamailat joita käytetään mm. peruskurssilla ja harrastetreeneissä joutuvat nyt syyniin. Tästä lähtien jos lainaat mailaa hallilla niin varmistathan että maila on hygieenisessä kunnossa seuraavaa pelaajaa ajatellen. MyyrSquash toimittaa tätä varten pesuaineita hallille. 

Hallille tultaessa käsien peseminen ja vähintään desinfioiminen on raivokkaan toivottavaa kaikilta paikan päälle tulevilta. 

Lasketaan kontaktit minimiin 

Perinteisesti olemme kannustaneet, että vanhemmat ovat voisivat joskus vilkuilla junioriensa pelejä ja valmentajien kanssa voitaisiin vähän jubailla ennen ja jälkeen harjoitusten. Vaikka allekirjoittanut nauttiikin suuresti aikuisten kanssa höpöttelystä samalla kun paimennan nuorisoa kohti squashsuuruuksia, niin tällä hetkellä pyydämme että aikuiset eivät viettäisi ylimääräistä aikaa hallilla. Tällä lasketaan niitä kuuluisia riskejä kohti nollaa taas kerran. Jos tulee joku tilanne, että hallilla tulee kuitenkin vietettyä aikaa niin kasvomaskia suositellaan näitä tilanteita varten. Seuralla ei ole omia maskeja, joten ei muuta kuin omat kotoa mukaan! 

 

Näillä ohjeilla MyyrSquash pyrkii mahdollistamaan pelaamisen a) mahdollisimman turvallisesti b) mahdollisimman monelle c) mahdollisimman pitkään. Mahdollistaminen avainsanana selvästi siis. Pidetään riskit matalina, niin pystytään pelaamaan ja taistelemaan sitä kuuluisaa “liikuntavajetta” vastaan siis! 

-Turvallisuusprojektikoordinaattoriesipäällikkö ja pandemia-alpakkatohtori Raatikainen

Vastaa