Pienestä pumpusta paljon ääntä – Miten squashseurojen tulisi kasvattaa näkyvyyttään?

Pienestä pumpusta paljon ääntä – Miten squashseurojen tulisi kasvattaa näkyvyyttään?

Tätä blogia lukiessa kannattaa laittaa Queenilta soimaan Radio Gaga ja Don’t Stop Me Now. Niistä saa oikean fiiliksen monellakin eri tasolla. 

Ja vaikka otsikossa lukeekin “kuinka squashseurojen”, niin allekirjoittaneen mielestä tätä kirjoitusta voi käyttää todennäköisesti varsin menestyneesti myös muissa lajeissa. Odotan innolla jonkun vesipoolojoukkueen tai mongolialaisen alpakkaratsastusyhdistyksen yhteydenottoa, kuinka seurasivat näitä ohjeita ja keräsivät mainetta & kunniaa! 

Itseään isompi 

Normaalisti kun näkee joltain organisaatiolta suurta ja täsmällistä viestintää, niin taustalla toimii suuri ja todennäköisesti ammattitaitoinen markkinointi- ja viestintäkoneisto. Niin ei todellakaan tarvitse olla. Nykypäivän sosiaalisen median ympyröissä yhden ihmisen panoksella voidaan tehdä sama mikä oli ennen kokonaisen tiimin panos. 

Suurin este monelle on julkaiseminen. Kun jotain kirjoittaa ja raapusteleekin yksin, niin “vastuu” lankeaa myös siitä juuri sille soolojulkaisijalle. Sen “publish now” tai “julkaise” napin painaminen voi olla pirun haastavaa monelle, mutta sitä on oikeasti aivan turha jännätä. Don’t Stop Me Now.  

Yksi tai monta pientä virhettä tuovat esiin persoonaa ja inhimillisyyttä. Ei ole muuten jäänyt yhteen tai kahteen kertaan kun jälkikäteen on kuultu, miten allekirjoittaneen teksteissä on ollut vielä julkisessa jakelussa muutama KIROITUSVIRE. Sellaista sattuu, mutta ainakin on persoonallista tekstiä perkule! 

Se, että yksi ihminen voi pöhistä määrällisesti saman verran kuin ennen vanhaan yksi tiimi, on mahtava asia! Oma kädenjälki näkyy ehdottoman kovalla volyymillä seuran (tai organisaation/dynastian/oligarkian/toiminimen/järjestön/imperiumin) viestinnässä. PERSOONALLISUUS ON VOITTO ITSESSÄÄN!  

Pilke silmäkulmassa ja hymy huulessa 

Jokainen lukija voi vilkaista MyyrSquashin logoa ja miettiä, otetaanko me tällaiset jutut niin hirveän vakavasti? Veikkauksia? No eihän me. 

Viestinnästä, markkinoinnista ja ylipäätään omasta tekemisestä tulee huomattavasti kevyempää ja hauskempaa kun kaikkea ei tarvitse ottaa niin vissin tarkasti. Tämäkin liittyy tuohon “Publish Now” nappulan painamiseen – Kun tietää että asiaa ei tarvitse ottaa haudanvakavasti niin sekin helpottuu kummasti. Asia kannattaa pitää kevyenä.  

Homman pitäminen kevyenä ja hauskana auttaa myös todennäköistä kohderyhmää pitämään seuraa “helpommin lähestyttävänä”. Omana esimerkkinä, että kaikkien postausten ja pöhinöiden lomassa meille laitetaan muutaman päivän välein positiivisia viestejä facebookissa. Miettikääpä itse kumpaan otatte mieluummin yhteyttä ns. privaattiviestillä: 

  1. jäätävän asiallista ja kliinistä konglomeraattia 
  2. pientä, sympaattista ja pilke silmäkulmassa vääntävää organisaatiota

Suurin osa ihmisistä valitse vaihtoehdon kaksi, ja meille on toimii varsin hyvin. 

Markkinointimateriaalit ja hypisteltävä aineisto 

Jos joku on sattunut eksymään Myyrmäen jäähallin yläkertaan “squashkäytävälle” niin ei voi olla huomaamatta, että siellä on kova pöhinä päällä. Kirjoitushetkellä käytävän seinällä liehuu kahdeksan hesarin aukeaman kokoinen plakaatti, jossa julistetaan meidän pikkujoulujen ilosanomaa. Ei jää varmasti keneltäkään huomaamatta.  

MyyrSquash Pikkujoulut

Tuollaiset pienet (tai tässä tapauksessa suurtulosteet) ovat helppo tapa luoda profiilia hallille. Squashkenttien varrella vaeltaa hirvittävä määrä ihmisiä, jotka eivät ole mukana squashseuroissa ja meidän tehtävänämme on nostattaa huomiota juuri tässä porukassa.  

Vistaprintista tai paikalliselta koululta voi tilata/tulostuttaa/painattaa todella edulliseen hintaan vaikka minkälaista materiaalia. MyyrSquashille on anno domini 2019 teetetty 

  • Neljä erilaista suurtulostetta 
  • Kaksi erilaista esitettä 
  • Roll-up suunnitteilla 

Yllä mainitut materiaalit ovat kustantaneet yhteensä alle 300€, joten mistään budjetista asian ei pitäisi jäädä kiinni. 

Tiivistelmä: 

Pitäkää ääntä ja nostakaa itseänne podiumille! Nykymaailmassa se kuka ei pidä itsestään ääntä, jää jalkoihin. Ei pidä tuudittautua siihen, että kyllä niitä pelaajia tulee lisää itsekseen ja pikkuhiljaa. Ihmisille pitää tehdä selväksi mitä tarjotaan, mitä hyötyjä voi saada ja liittymisestä seuraan planetaarisen helppoa.  

Vastaa